De Minnezangers

De Minnezangers

Sing Along 08 maart 2023

De kracht van muziek ervaren we allemaal dagelijks. Als we naar muziek luisteren, gebeurt er iets met ons. Nog intenser wordt het als we zelf muziek maken. Wie heeft al niet eens luidkeels mee gebruld op een fuif, in de badkamer of auto?

Zingen in een koor is ook muziek maken. Het koorleven wordt doorgaans snel geassocieerd met religie, kerk, grijsaards en gregoriaanse gezangen. Dit kan echter ook anders ingevuld en beleefd worden. In ons mannenkoor, De Minnezangers, probeert een jonge, geweldige dirigent muziek te maken en in een hip jasje te steken. Door de mix van stijlen, repetities, optredens in alle mogelijke settings, wordt muziek anders gebracht en beleefd, zowel voor de aanhoorder als de performer.

We streven dan ook naar een gebalanceerd evenwicht tussen ongedwongen sfeer en perfecte performance, wat resulteert in een specifieke sound en dito samenhorigheid.

Een koor is echter slechts jong en dynamisch als we dat effectief ook zijn. Daarom willen we graag jonge twintigers, dertigers en veertigers, aantrekken, die goesting hebben om samen met ons muziek en plezier te maken.

Voorlopig zonder enig engagement en verplichting. Gewoon op een Sing Along repetitie eens komen proeven, luisteren en waarom niet zelf eens zingen van gemakkelijke en mooie meerstemmige koormuziek. We organiseren dit graag voor je op woensdag 8 maart. Breng zeker enkele vrienden mee, want samen is leuker. Achteraf zorgen wij ervoor dat de stemmen kunnen bijgesmeerd worden en kan je samen met ons even evalueren.

We wachten je tussen 19u30 en 20u op aan de poort van het OLVI-Pius X (Kapellestraat 7 te Zele), waar we je graag de weg wijzen naar ons repetitielokaal. We starten om 20u en eindigen rond 22u.

Wil je vooraf al even laten weten dat je er bij zal zijn, stuur dan gerust een mail, Whatsapp of SMS naar 0476/584372 of christophe_roels@hotmail.com. Je mag uiteraard ook op het laatste moment beslissen en je aanmelden aan de schoolpoort.

Tot binnenkort,

De Minnezangers

Komende activiteiten »

Tijdstip Activiteit Locatie Info
zondag 9 april 2023 (10:00)PaasvieringAbdijkerk Dendermonde
zaterdag 15 april 2023Queen SymphonyDon Boscokerk Sint-Niklaas
zondag 16 april 2023Queen SymphonyDon Boscokerk Sint-Niklaas
vrijdag 28 april 2023 (14:30)MeizangWZC De Meander, Koevliet Zele
Raadpleeg de kalender voor een volledig overzicht van onze activiteiten.
Via onze kalender kan u enkele foto's van voorbije activiteiten bekijken!

Gebruikers

Alle rechten voorbehouden © De Minnezangers - Privacy