De Minnezangers

De Minnezangers

Zingen, ook iets voor jou?

De kracht van muziek ervaren we allemaal dagelijks. Als we naar muziek luisteren, gebeurt er iets met ons. Nog intenser wordt het als we zelf muziek maken. Wie heeft al niet eens luidkeels mee gebruld op een fuif, in de badkamer of auto?

Zingen in een koor is ook muziek maken. Het koorleven wordt doorgaans snel geassocieerd met religie, kerk, grijsaards en gregoriaanse gezangen. Dit kan echter ook anders ingevuld en beleefd worden. In ons mannenkoor, De Minnezangers, probeert een jonge, geweldige dirigent muziek te maken en in een hip jasje te steken. Door de mix van stijlen, repetities, optredens in alle mogelijke settings, wordt muziek anders gebracht en beleefd, zowel voor de aanhoorder als de performer.

We streven dan ook naar een gebalanceerd evenwicht tussen een ongedwongen sfeer en perfecte performance, wat resulteert in een specifieke sound en dito samenhorigheid.

Een koor is echter slechts jong en dynamisch als we dat effectief ook zijn. Daarom willen we graag jonge twintigers, dertigers en veertigers, aantrekken, die goesting hebben om samen met ons muziek en plezier te maken.

Voorlopig zonder enig engagement en verplichting. Gewoon eens komen proeven, luisteren en waarom niet zelf eens zingen van gemakkelijke en mooie meerstemmige koormuziek. Breng zeker enkele vrienden mee, want samen is leuker. Achteraf zorgen wij ervoor dat de stemmen kunnen bijgesmeerd worden en kan je samen met ons even evalueren.

We repeteren wekelijks op woensdagavond in het OLVI-Pius X (Kapellestraat 7 te Zele), we starten om 20u en eindigen rond 22u.

Wil je vooraf al even laten weten dat je er bij zal zijn, stuur dan gerust een mail, Whatsapp of SMS naar 0476/584372 of christophe_roels@hotmail.com. Je mag uiteraard ook op het laatste moment beslissen en je aanmelden aan de schoolpoort.

Tot binnenkort,

De Minnezangers

Komende activiteiten »

Tijdstip Activiteit Locatie Info
woensdag 21 juni 2023BBQ zangersOLVI Pius-X Zele
Raadpleeg de kalender voor een volledig overzicht van onze activiteiten.
Via onze kalender kan u enkele foto's van voorbije activiteiten bekijken!

Gebruikers

Alle rechten voorbehouden © De Minnezangers - Privacy